Caută
Close this search box.

Vaccinat, puternic susținător al vaccinării și cu TOȚI angajații vaccinați: ”Ne distrug. Ne ucid. Ni se ia totul!” (FOTO)

Mihai Ionescu este unul din cei mai vechi, experimentați și apreciați antreprenori și proprietari de cluburi și restaurante din Bucureștiul cel mai profund și mai tradițional, acel București implicat adânc și autentic în sufetele și inimile tuturor celor care măcar au trecut vremelnic prin acest Mic Paris al Europei.

De la ”Club A” … ”La Ingineri” și nu numai

Născut în 1965, Mihai Ionescu şi-a început cariera în afaceri în 1990, când a preluat administrarea deloc facilă a Clubului A, cel mai vechi club studenţesc din lume! Apoi a deschis Lăptăria lui Enache, ulterior compania omului de afaceri deţinând mai multe cluburi de noapte, cafenele sau restaurante, toate în Bucureşti.

Așa cum au remarcat cu ușurință toți cei ce îl cunosc, Mihai Ionescu e un om onorabil, cu frică și dragoste de Dumnezeu, precum și cu responsabilitatea profundă a bărbatului matur și implicat, care își înțelege locul și rolul într-o societate mereu mai complexă și mai puțin previzibilă.

Mai concret, el este, între altele, proprietarul celui mai vechi local din București, cunoscutul Club A – lansat în 1969 – de pe și mai cunoscuta stradă Blănari din romanticul și mereu misteriosul Centru Vechi al Capitalei.

Condus cu mult suflet și dăruire de Mihai Ionescu, Club A a ajuns un reper major al îmbinării tradiției cu eleganța și tinerețea, dar și cu muzica rock de cea mai pură sorginte, atât pentru București, pentru România, cât și pentru întreaga Europă.

Iar cultura și cartea nu au fost uitate niciodată. Dimpotrivă

Mihai Ionescu mai este proprietar și al restaurantului-terasă ”La Ingineri”, din cartierul Tei, un loc poate ceva mai puțin cunoscut (deocamdată), dar care a reușit în foarte scurt timp să-și creeze o ”zonă” largă și în continuă fidelizare de clienți și vizitatori de toate vârstele. Iar asta s-a întâmplat chiar recent, anul acesta, în 2021, până mai ”ieri”, pe 25 octombrie.

Dar … Din păcate există și un MARE ”DAR”…

Vaccinat și adept sincer al vaccinării. Toți angajații săi sunt vaccinați!

Mihai Ionescu nu a pierdut timpul cu toate ”găselnițele” și (cel mai adesea) aberațiile așa-zis conspiraționiste.

Conștient de rolul și locul său, înțelegând că, oricum ar lua-o, trăiește, se mișcă și lucrează între oameni, între foarte mulți oameni, el și TOȚI ANGAJAȚII SĂI (nu chiar puțini) s-a (s-au) vaccinat împotriva SARS-COV 2, așa cum au recomandat toate sursele medicale oficiale, precum și autoritățile unui stat care trece printr-o cât se poate de reală pandemie și criză sanitară.

Așadar, Mihai Ionescu și-a făcut datoria civică primordială în aceste vremuri, protejându-se pe el, dar și, mai ales, PE TOȚI CEI DIN JURUL SĂU.

ÎN PLUS, EL E OBIȘNUIT SĂ CONSTRUIASCĂ, să ofere, să dea celor din jur. Iar aici exemplele sunt multe. Nu are rost să insistăm. Tema articolului e cu totul alta.

Așadar, a dat. A oferit, La propriu și la figurat. Inclusiv din sufletul, din timpul și din viața sa.

Din păcate, în sens invers, spre el vine mai puțin. Mult mai puțin sau, uneori, aproape deloc.

În vremea din urmă chiar deloc.

Mihai ionescu ne-a vorbit, recent, cu multă tristețe în glas, despre lupta (așa a numit-o) împotriva restricțiilor lansate pe 25 octombrie, restricții pe care le consideră total aberante:

”Nu sunt nici pe departe antivaccinist, eu chiar sunt vaccinat complet, toți angajații mei sunt vaccinați. Am fost și sunt cu totul de partea autorităților care susțin vaccinarea. Până aici este OK.

Totuși, din păcate, restricțiile impuse de autorități pe 25 octombrie mi-au pus afacerea pe butuci! Între multe altele, s a hotărât că în restaurante au voie NUMAI vaccinații, care deocamdată nici nu știu dacă sunt 35 la sută în România și București.

Apoi s-a impus folosirea a doar 50% din capacitatea locației, iar asta fără evenimente private: concert, teatru, stand-up comedy sau zile onomastice. Ce se poate întâmpla la un concert cu vaccinați, cu artist vaccinat, cu 50% din capacitatea locației????

Vă spun eu: NIMIC!

”La Ingineri” a rămas un loc gol. Nu mai vine nimeni acum. Nici măcar vaccinații! Nu știu foarte exact de ce, dar așa se întâmplă. Până pe 25 octombrie a fost plin. Acum e gol. Și nu vă puteți imagina ce înseamnă asta!

Nu contest faptul că unele locații au exagerat, dar cei ce greșesc să fie sancționați, nu noi toți, care muncim cinstit și care respectăm toate îndrumările și cerințele. Din ce știu eu, fără să fiu cu nimic implicat politic, o mare importanță în luarea acestor restricții aberante a avut o și o are domnul Raed Arafat, un personaj care se arată a fi împotriva împotriva oamenilor obișnuiți, împotriva micilor bucurii ale vieții private, împotriva bucuriei simple și a relaxării celei mai firești a omului simplu, care vrea să iasă la o terasă, să mănânce o friptură bună și să vadă, poate, un stand-up comedy care să-i însenineze cât de cât sufletul! Raed Arafat pare a fi împotriva a tot ce este simplu, omenesc și firesc pentru noi, oamenii obișnuiți!

În rest, ce să spun? Îmi strig revolta, disperarea și și neputința, nu pentru că nu aș putea să fac ceva, pot să fac multe, ci pentru că NU VREAU să mă opun, tocmai eu, regulilor și normelor adoptate de țara pe care am iubit-o și respectat-o mereu! Dar care acum IA DECIZII ABERANTE, DECIZII CARE PUR ȘI SIPLU NE DISTRUG, NE UCID, fără să ne lase nici cel mai mic drept la speranță, la o replică normală, la a discuta și a reacționa cumva

Oare am fost ajutați cu ceva, noi, cei din HORECA? Nouă mi se pun fără milă afacerile pe butuci, ni se distruge o muncă pe care o facem de zeci și zeci de ani, iar asta ni se face fără nicio jenă sau ezitare!

Și asta în condițiile în care avem credite uriașe la bănci, ca în orice economie de piață normală, avem zeci sau sute de angajați, taxe numeroase și mereu mărite, avem utilități din ce în ce mai scumpe, care nu se mai pot plăti, un întreg lanț al abuzurilor și al durerii…”

Lui Mihai Ionescu, un bărbat puternic, în floarea vârstei la 55 de ani, un Om trecut prin foarte multe, îi tremura vocea într-un fel cu totul aparte.

Nu a neputință.

Dar a revoltă, uluire și disperare, da.

Iar ceea ce se întâmplă pare să fie grav. Foarte grav.

Vom urmări situația și în continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri