Caută
Close this search box.

Valeriu Gheorghiţă: „Oare câţi oameni mai trebuie să moară să ne convingem că această pandemie ne afectează pe toţi?”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că se întreabă cum de au devenit românii atât de nepăsători faţă de suferinţă.

Gheorghiţă a declarat că se îngrozește când vede comentariile care vorbesc depre „minciuna doctorilor, despre hoţie şi experimente pe oameni”.

„M-am uitat astăzi pe comentariile a o parte dintre oameni la aceste calupuri de informare şi m-am îngrozit. Se vorbea despre minciuna doctorilor, despre hoţie, despre dictatură medicală, despre experimente pe oameni. Cum putem lansa, mă întreb firesc, astfel de acuzaţii la adresa corpului medical, la oamenii, la profesionişti care de luni şi luni de zile sunt la datorie şi fac eforturi supraomeneşti pentru a salva viaţa semenilor? Au cadre medicale, colegi de-ai noştri, care, din păcate, au pierdut lupta cu această boală. De personalul medical ne legăm toate speranţele atunci când ajungem în suferinţă, când avem nevoie de internare, când ajungem la spital“, a afirmat Valeriu Gheorghiţă. El a explicat că acest război se câştigă prin solidaritate şi prin implicare. „Niciodată nu vom fi bine dacă vom continua să ne suspectăm unii pe alţii, să ne acuzăm, să ne arătăm cu degetul, să ne sabotăm. Acest război se câştigă doar prin solidaritate, prin implicare, prin empatie faţă de suferinţa semenilor. Vreau să înţelegeţi că noi avem nevoie de dumneavoastră, noi suntem aici pentru dumneavoastră, suntem cu toţii de aceeaşi parte a baricadei, ducem de mai bine de un an şi jumătate un război împotriva acestui virus, care în fiecare zi omoară sute şi sute de români. Ne dorim cu toţii acelaşi lucru, să nu mai moară semenii, copiii să meargă la şcoală şi pacienţii cu celelalte afecţiuni cronice să poată să beneficieze la timp de servicii medicale“, a transmis Gheorghiţă.

Ce rată de vaccinare va avea România la sfârșitul anului

Dacă va fi păstrat ritmul vaccinării din această perioadă, România va ajunge la 55% din populaţie vaccinată, iar prin trecerea prin boală va fi atins pragul de 75% imunitate de grup.

„Acest lucru înseamnă aproximativ 45% din populaţia adultă a României care a primit cel puţin o doză de vaccin sau peste 42% din populaţia peste 12 ani rezidentă din România. Sunt peste 6,4 milioane de persoane care au fost vaccinate cu schemă completă şi aproape un milion de persoane care au primit deja şi doza de rapel”, a spus col. dr. Gheorghiţă, sâmbătă, la Maratonul Informării.

Potrivit acestuia, dacă va fi menţinut ritmul actual de vaccinare, până la finalul acestui an am putea să ajungem la peste 9,5 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri