Caută
Close this search box.

VIDEO Iohannis: România se angajează să îmbunătăţească sistemul de protecţie a pădurilor şi să planteze păduri

iohannis

România se angajează să îmbunătăţească sistemul de protecţie a pădurilor şi să planteze păduri în zone noi, afirmă preşedintele Klaus Iohannis.

„Protejarea pădurilor şi utilizarea durabilă a terenurilor sunt esenţiale pentru lupta împotriva schimbărilor climatice. România se angajează să îmbunătăţească sistemul de protecţie a pădurilor şi să planteze păduri în zone noi, în special în cele expuse deşertificării”, spune şeful statului într-un mesaj postat pe Twitter.

Preşedintele arată că România susţine Declaraţia liderilor de la Glasgow privind pădurile şi utilizarea terenurilor. „Trebuie să lucrăm cu toţii împreună”, precizează Iohannis.

Un număr de 105 lideri mondiali au semnat Declaraţia de la Glasgow. În acest document, liderii se angajează, între altele, să lucreze împreună pentru a opri pierderea pădurilor şi degradarea terenurilor până în 2030. De asemenea, liderii îşi vor consolida eforturile pentru conservarea pădurilor şi a altor ecosisteme.

„Îndemnăm toţi liderii să îşi unească forţele într-o tranziţie de utilizare durabilă a terenurilor. Acest lucru este esenţial pentru îndeplinirea obiectivelor Acordului de la Paris, inclusiv reducerea vulnerabilităţii la impactul schimbărilor climatice şi menţinerea creşterii temperaturii medii globale cu mult sub 2°C şi continuarea eforturilor de limitare a acesteia la 1,5°C”, se mai arată în document.

Preşedintele Klaus Iohannis participă azi şi mâine, la Summitul liderilor mondiali, în cadrul Conferinţei Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26), care are loc la Glasgow.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri