Caută
Close this search box.

Virgil Popescu, despre reactorul nuclear modular: România devine partener strategic în domeniul energiei nucleare, hub regional

virgil popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a oferit joi detalii în emisiunea Dosar de politician, moderată de Silviu Mănăstire, despre reactorele modulare care ar urma să fie construite în România pe baza tehnologiei americane. Primul reactor ar urma să fie operațional până în 2028:

„Vorbim de recunoașterea României la nivel regional, atât tehnologic cât și de producție a reactoarelor modulare pentru zona europeană.

În România, prin acest parteneriat între președintele Iohannis și președintele Biden s-a girat acest lucru, România devine partener strategic în domeniul energiei nucleare pentru reactoarele modulare de ultimă generație, hub regional de producție și operare.

Vorbim de un reactor modular, dar simultan vom putea vedea ce se poate face în România din lanțul de aprovizionare.

Reactoarele au un preț sub costurile unui reactor tradițional. Toate sumele sunt de ordinul miliardelor de dolari. Un reactor modular costă mai puțin decât un reactor tradițional, cum sunt cele de la Cernavodă”, a spus ministrul Virgil Popescu la postul B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri