Caută
Close this search box.

Ambasada SUA este ”profund îngrijorată” de excluderea judecătorului Cristi Danileț

Ambasada Statelor Unite transmiste, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a instituției, că este „profund îngrijorată” de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură.

Ambasada SUA este profund îngrijorată de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură. O justiție independentă care respectă statul de drept este esențială pentru orice democrație prosperă. După cum a spus recent Președintele Biden la #SummitforDemocracy, democrația nu se produce întâmplător. Trebuie să o reînnoim cu fiecare generație.

Statele Unite sunt mândre să lucreze în parteneriat cu România, în cadrul comunității globale pentru democrație, pe parcursul Anului de Acțiune al Summit-ului pentru Democrație. Încurajăm noul guvern al României să continue reformele judiciare și anticorupție necesare. Cetățenii români merită un sistem de justiție independent, care să respecte statul de drept și valorile democratice. Trebuie să continuăm să susținem valorile care ne unesc”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA.

Citește și: CSM hotărăște că Stelian Ion a afectat independenţa Justiţiei

Luni, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru manifestările pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri