Caută
Close this search box.

Camera Deputaţilor a aprobat cererea DNA, privind percheziţia informatică a deputatului Adrian Miuţescu

adrian miuţescu

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a votat, joi, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul deputatului de Argeş, ales pe listele PNL, Adrian Miuţescu. Anunţul a fost făcut de deputatul USR Mihai Poliţeanu, membru al comisiei, care a spus că a votat în favoarea cererii, pentru că ”nimeni nu trebuie să aibă tratament preferenţial în faţa legii”.

MIhai Poliţeanu a scris pe Facebook că în comisia juridică s-a votat in unanimitate incuviinţarea percheziţiei în cazul fostului liberal Adrian Miuţescu.

Potrivit deputatului USR, Miuţescu ”este acuzat de DNA pentru săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, anume folosirea influenţei pentru a facilita numiri politice în instituţii publice”.

El a mai afirmat că de la şedinţa Comisiei juridice pentru încuviinţarea percheziţiei informatice în cazul deputatului Miutescu au lipsit reprezentanţii AUR şi UDMR, dar a fost cvorum, fiind prezenţi 21 de deputaţi din 27.

Procurorul şef al DNA a iniţiat, pe 24 noiembrie, procedura necesară în vederea încuviinţării, de către Camera Deputaţilor, a percheziţiei informatice în dosarul penal privind pe Miuţescu Gheorghe Adrian, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri