Caută
Close this search box.

Cei doi minori acuzați pentru incendiul devastator din Constanța dau vina unul pe celălalt

incendiu puternic

Un adolescent de 15 ani a fost reținut pentru distrugere și vătămare corporală, acuzat că a incendiat subsolul unui bloc din Constanța. Atât el, cât și prietenul său de 13 ani, lăsat în libertate, au recunoscut la audieri că s-au jucat cu focul.

Imprudența lor a dus la distrugerea a zeci de mașini și apartamente și la evacuarea, în miez de noapte, a sute de oameni.

Cei doi minori au recunoscut că erau acolo când a fost incendiată parcarea, dar au dat vina unul pe celălalt, potrivit Digi24.

Cel de 13 ani a fost lăsat să plece acasă, în schimb cel de 15 ani a fost reținut pentru distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă.

Vineri, el va fi prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului. Dacă se va ajunge la concluzia că a avut discernământ în momentul comiterii faptei, va răspunde penal.

În urma incendiului de la Constanța au ars 35 de apartamente și 37 de mașini.

Minorii au fost identificați și duși la audieri după ce polițiștii au analizat imagini de pe camere de supraveghere în care se vedea cum doi băieți fug din parcarea subterană a blocului, iar la scurt timp după aceea a avut loc o explozie.

Citește și: Incendiu în blocul din Constanța: 150 din 162 de apartamente au fost afectate

Între timp, au apărut și noi imagini de la incendiul care a izbucnit noaptea trecută într-un bloc din Constanţa. Disperați, locatarii au încercat să-și salveze mașinile din parcarea cuprinsă de flăcări. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum un bărbat scapă ca prin minune din calea flăcărilor. Apoi, cel mai probabil, a rămas fără oxigen și s-a prăbușit pe trotuar. Imaginile dovedesc totodată și violența exploziei, se vede cum bucăți desprinse din mașini sau chiar din tencuiala blocului sunt proiectate peste 10 metri pe partea cealaltă a străzii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri