Caută
Close this search box.

Chesnoiu: Închiderea combinatului Azomureș reduce producția agricolă cu 30%

adrian chesnoiu

Închiderea celui mai mare combinat de îngrășăminte din țară lovește în plin în agricultură. 30% din producție ar putea fi afectată și, automat, va duce la scumpirea produselor agricole.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat la Digi24 că se caută soluții ca să se asigure cantități necesare de fertilizant pentru primăvara viitoare.

Printre aceste soluții sunt subvenționarea achiziției de îngrășăminte și punerea pe piață a fertilizanților proveniți din alte țări, care se află în diferite etape de acreditare.

„Producția fertilizanților în cadrul companiei Azomureș asigura cam 50% din necesarul de fertilizanți la nivel național utilizați în agricultura românească. Problema principală este că noi trebuie să luăm măsuri astfel încât să ne asigurăm că vor fi cantități de fertilizant ce vor fi utilizate în primăvara viitoare în agricultura țării, astfel încât să putem diminua eventuale scăderi ale producției agricole”, a declarat ministrul Agriculturii.

El a precizat că încă de la anunțul combinatului Azomureș s-a constituit un comitet de analiză la nivelul Ministerului Agriculturii care să vină cu soluții astfel încât fermierii să fie cât mai puțin afectați.

„O primă astfel de soluție este aceea de reluare a activității comisiei interministeriale a punerii pe piață a fertilizanților proveniți din țări terțe și care se află în procedurile de testare la nivel național”, a spus Chesnoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri