Caută
Close this search box.

Ciolacu, după ședința coaliției, vine cu ultimele noutăți privind pensiile speciale

ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seara, că în şedinţa coaliţiei s-a discutat despre pensiile speciale pentru aleşii locali, susţinând că soluţia cea mai bună este amânarea acestora pentru un an.

„S-a avut această discuţie şi credem că cea mai bună soluţie în acest moment este prorogarea de termen. (…) Pentru un an de zile”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare care a avut loc la Parlament.

El a menţionat că o nouă şedinţă a coaliţiei va avea loc marţi, la ora 15.00.

Partidele din coaliţia de guvernare vor ca România să aibă până la sfârşitul anului un buget de stat şi vor veni cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii.

„Încercăm în acest moment ca, până la sfârşitul anului, să avem un buget de stat. Ministrul de Finanţe a plecat mai devreme, o să vină cu anumite impacturi pe anumite măsuri şi cred că în cursul zilei de mâine, cel târziu luni, o să terminăm aceste socoteli. Ce este important este că o să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabilă, să rămână 5%”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului după şedinţa coaliţiei de guvernare, citat de Agerpres.

„Discutăm şi implementarea, de exemplu, a radarului mărfurilor, paşii de implementare, s-ar putea în anumite zone în maximum şase luni toată lumea să funcţioneze pe factură electronică, în zonele în care exista până acum evaziune foarte mare”, a precizat liderul PSD.

Ciolacu a menţionat că s-a mai discutat în şedinţa de coaliţie şi despre o taxă de 1% din cifra de afaceri pentru companiile cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane, dar nu s-a luat încă nici o decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri