Caută
Close this search box.

Cîțu: Aceste companii, pe care vrem să le penalizăm, au plătit taxe în avans în 2020

florin cîţu

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, miercuri, că multinaționalele, care ar fi taxate cu 1% din cifra de afaceri dacă s-ar aplica politica financiară propusă de PSD, au plătit taxe la buget în avans în aprilie 2020, când economia a fost închisă.

Acesta a spus că nu știe care ar fi destinația banilor încasați și că ar trebui discutată taxa cu companiile.

„Ideea nu este despre ce înseamnă această taxă. Este o directivă care va crește impozitarea companiilor în toată lumea la 15%, care cred că va fi din 2023. În perioada aceasta de criză 2020-2021 aceste companii pe care noi azi vrem să le penalizăm prin această taxă au plătit și în avans în aprilie 2020 pentru a avea noi bani la buget, când economia a fost închisă. Nu au fost alte companii.

Au fost multinaționale care au plătit în avans bani la buget tocmai pentru a avea bani să plătim pensii și salarii.

Cred că nu este un comportament normal din partea statului român să vină să penalizeze azi aceste companii. N-am înțeles de ce. Care ar fi destinația acestor surse și de ce ar trebui s-o facem acum? Aștept explicații, discutăm cu mediul de afaceri. E cel mai bine așa, să discutăm cu mediul de afaceri. Mediul de afaceri este înțelegător.

Atunci când am vorbit de creșterea salariului minim, mediul de afaceri dorea o creștere de 7-8%. Sindicatele doreau o creștere de 10, 11, 12%. Am ajuns la 11%, am impus-o prin decizia guvernului dar după discuții cu companiile, care au înțeles necesitatea în acel moment, deși un salariu minim mai mare înseamnă un cost pentru aceste companii”, a afirmat Florin Cîțu.

Totodată, el a spus că nu a văzut proiectul de buget de stat până acum iar luni în ședința de coaliție ar trebui să fie prezentată o variantă.

„Eu și PNL suntem aici în Parlament până când trebuie pentru a vota acest buget, dar el trebuie să vină. Încă nu am văzut nicio variantă de buget.

O formă a bugetului va fi prezentată luni”, a precizat Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri