Caută
Close this search box.

Cîțu: Dacă mersul reformelor e afectat, voi avea o discuţie în PNL și luăm o hotărâre

florin cîţu

Florin Cîţu, președintele PNL, a declarat joi seara, la Digi24, că liberalii nu au făcut o alianță cu PSD, ci o coaliție de guvernare, un compromis pentru implementarea reformelor promise. Acesta a mai precizat că, dacă va constata că procesul de reformare bate pasul pe loc, va cere sfatul colegilor săi de partid, dar PNL nu se va retrage de la guvernare deoarece are premierul.

Cîțu spune că acuzațiile noului ministru de Finanțe, Adrian Câciu, față de modul în care au fost cheltuiți banii publici sunt provocate de euforia intrării la guvernare.

„Am văzut și eu declarațiile, întărite de președintele PSD. Am auzit și discuții despre un audit. Îmi aduce aminte de Liviu Dragnea când a preluat și el un mandat și vorbea de o gaură imaginară în nu știu ce buget, în 2015”, a spus Cîțu la Digi24.

„Ce deranjează sunt insinuările venite de la președintele PSD când vorbește despre aceste lucruri. Pentru că suntem într-o coaliție de guvernare. Eu pun aceste declarații – și mă interesează cele venite de la președintele partidului, nu celealte – pe seama euforiei intrării la guvernare.

Eu nu cred că se așteptau să intre la guvernare până în 2024. Și cred că din euforie vedem aceste declarații în această perioadă. Dar eu cred că sunt doar acum la început și nu vor mai continua”, a adăugat el.

Cîțu a spus că nu au fost probleme cu bugetul pe 2021, așa cum a spus succesorul său la Ministerul de Finanțe, și că oamenii trebuie să se uite la evaluările agențiilor de rating, care au fost pozitive, chiar și în criza globală provocată de COVID. De asemenea, Cîțu a spus că anul acesta colectarea bugetară a fost mai ridicată în acest an față de anii trecuți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri