Caută
Close this search box.

Claudiu Năsui: Bugetul pentru anul 2022 este unul al minciunii şi al hoţiei

claudiu năsui

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a anunţat că USR nu va vota bugetul pentru anul 2022 pentru că este unul „al minciunii şi al hoţiei”.

La rândul ei, deputata USR Cosette Chichirău a afirmat că cei din coaliţia PSD şi PNL au făcut bugetul pentru clientela politică şi nu pentru cetăţeni, pentru că dacă ar fi stat altfel lucrurile, atunci USR era în continuare la guvernare, fiind un partid care a livrat lucrurile pe care le-a promis, până să fie scos de la guvernare.

„Bugetul pentru anul 2022 este unul al minciunii şi al hoţiei care se bazează pe o altă minciună şi anume că vor creşte veniturile. Dl Câciu a impus din pix venituri care vor veni din combaterea evaziunii fiscale şi îmbunătăţirea colectării veniturilor la bugetul de stat.

De ce faceţi asta? Pentru că vă doriţi să creşteţi cheltuieli cu venituri pe care nu le aveţi. USR nu va vota acest buget”, a afirmat Claudiu Năsui, în plenul reunit, unde este dezbătut proiectul de buget pentru anul viitor.

Cosette Chichirău a afirmat că PSD a dovedit cât a fost la guvernare în anii trecuţi că este un partid iresponsabil financiar şi fiscal, deoarece înainte de a veni pandemia, aveam deficit excesiv.

„Aş vrea să vă vorbesc despre deficitul bugetar şi despre traseul lui de-a lungul anilor. PSD a făcut deficit pe timp de creştere economică, astfel încât atunci când a venit pandemia nu am avut rezerve şi am intrat în deficit excesiv. PNL a adus la guvernare un partid dezinteresat de discplină financiară şi fiscală.

PSD a demonstrat că e iresponsabil financiar şi fiscal, iar prezenţa PSD într-o poziţie dominantă în coaliţie înseamnă că nu veţi reuşi să vă încadraţi în ţinta de deficit de 5,8%. Auzim an de an aceleaşi promisiuni – fix aceleaşi: vom face autostrăzi, spitale, şcoli. An de la zero şi totuşi an de an avem bugete mari.

Vrem să vedem că Guvernul face bugetul pentru români şi nu pentru clientela de partid. Însă coaliţia PSD-PNL face pentru clientela de partid, nu-i aşa? Pentru că altfel ar fi fost USR şi acum la guvernare. USR la guvernare a livrat.

Domnilor şi doamnelor din PSD şi PNL aflaţi la guvernare, vrem să vedem rezultate în acest an pentru că aveţi un buget mare şi trebuie să livraţi. Vrem să vedem că livraţi pentru cetăţeni şi nu pentru clientela de partid”, a explicat Chichirău.

Camera Deputaţilor şi Senatul dezbate şi votează, în plenul reunit de miercuri, proiectul bugetului de stat pentru 2022 şi proiectul bugetului asigurărilor sociale pentru 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri