Caută
Close this search box.

CNAIR: S-a reluat circulaţia pe ambele benzi ale podului peste Prut, de la Giurgiuleşti, după consolidare

giurgiuleşti

CNAIR anunţă că s-a reluat circulaţia, pe ambele benzi ale Podului peste râul Prut, de la Giurgiuleşti. Lucrările de consolidare ale podului au fost realizate în conformitate cu graficul convenit şi se află în avans cu 2 luni, faţă de termenul contractual.

”Miercuri, 22.12.2021, începând cu ora 15:30 s-au ridicat restricţiile de circulaţie instituite pe Podul peste râul Prut, la Galaţi (România – Giurgiuleşti – Republica Moldova) situat pe DN 2B la km 149+841. Precizăm că, în perioada efectuării lucrărilor, circulaţia s-a desfăşurat semaforizat pe o singură bandă”, a transmis CNAIR.

Sursa citată a precizat că lucrările de consolidare ale podului au fost realizate în conformitate cu graficul convenit şi se află în avans cu 2 luni faţă de termenul contractual.

Potrivit CNAIR, acestea au constat în consolidarea grinzii cu zăbrele la Clasa 1 de încărcare, şablare şi vopsire tablier, reparaţii la placa de beton armat care susţine calea pe pod, refacerea căii rutiere pe pod şi a trotuarelor, amplasarea de parapeţi pietonali noi precum şi efectuarea de lucrări de reabilitare/reparaţii la racordări cu terasamentele etc..

Valoarea contractului de proiectare şi execuţie este de 5.837.389 lei fără TVA, antreprenor fiind Luconsa BM SRL. Podul în lungime de 125,2 m a fost construit în anul 1949.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri