Caută
Close this search box.

Comisia Europeană a virat prefinanțarea de 1,8 miliarde de euro din PNRR către România

rezervele valutare

Comisia Europeană a virat joi României 1,8 miliarde de euro drept prefinanțare, echivalentul a 13% din granturile prevăzute pentru țara noastră în cadrul Facilității pentru recuperare și reziliență (FRR), arată un comunicat al instituției europene.

Prefinanțarea va contribui la demararea implementării măsurilor de investiții și reforme prezentate în planul de redresare și reziliență al României, afirmă CE.

România urmează să primească 29,2 miliarde de euro în total, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), respectiv 14,2 miliarde de euro în granturi și 14,9 miliarde de euro în împrumuturi.

Plata de astăzi urmează implementării recente cu succes a primelor operațiuni de împrumut în cadrul NextGenerationEU. Până la sfârșitul anului, Comisia intenționează să strângă fonduri pe termen lung de până la 80 de miliarde de euro, completate de facturi UE pe termen scurt, pentru a finanța primele plăți planificate către statele membre în cadrul NextGenerationEU.

FRR se află în centrul NextGenerationEU, care va oferi 800 de miliarde de euro (la prețuri curente) pentru a sprijini investițiile și reformele în statele membre, potrivit Economedia.

Citește și: Rata şomajului a stagnat la 5,3%, în octombrie

Planul României face parte din răspunsul fără precedent al UE de a ieși mai puternică din criza COVID-19, încurajând tranzițiile verzi și digitale și consolidând reziliența și coeziunea în societățile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri