Caută
Close this search box.

Comisia Europeană nu va aproba, probabil, PNRR-urile Poloniei şi Ungariei

ungaria

Planurile Naţionale de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ale Poloniei şi Ungariei, îngheţate de Bruxelles pe motivul nerespectării statului de drept, nu vor fi probabil validate anul acesta de Comisia Europeană, a declarat marţi vice-preşedintele acesteia, Valdis Dombrovskis, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Discuţii între Comisia Europeană şi cele două ţări pentru a debloca situaţia au loc din vară, Bruxellesul încercând să obţină angajamente din partea lor pentru reforme în special pentru independenţa justiţiei, în cazul Poloniei, sau pentru reglementarea conflictelor de interese şi a pieţelor publice, în cazul Ungariei.

”Activitatea este în desfăşurare. Este improbabil să reuşim să o finalizăm anul acesta”, a spus comisarul Dombrovskis la o conferinţă de presă.

”De îndată ce vom vedea progrese substanţiale, vom putea avansa din punctul de vedere al Comisiei”, a completat el.

Ungaria şi Polonia, ţări conduse de guverne conservatoare criticate de Bruxelles că încalcă ”valorile europene” prin limitarea drepturilor comunităţii LGBT sau reformele în justiţie, sunt vizate de o serie de proceduri de infringement şi juridice declanşate împotriva lor de Comisia Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri