Caută
Close this search box.

Dan Vîlceanu: Am aprobat ordonanţa privind fluxurile financiare în cadrul PNRR

dan vîlceanu

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri că a fost aprobată ordonanţa privind fluxurile financiare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), care urmăreşte modul în care circulă financiar banii între instituţiile statului român.

„Este o ordonanţă foarte importanţă, pentru că este ordonanţa privind fluxurile financiare în cadrul PNRR. Un text foarte tehnic care se referă la instituţiile statului român implicate în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi modul în care circulă financiar banii între aceste instituţii”, a precizat Vîlceanu, într-un briefing de presă susţinut la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern.

El a susţinut că această ordonanţă este şi un jalon, în cadrul celor 21 de jaloane pe care România le are de îndeplinit până la finalul anului, fiind practic al 6-lea jalon „pe care acum îl avem deja îndeplinit”.

„Este o ordonanţă care specifică foarte clar modul în care banii vor circula. Este diferit circuitul faţă de fondurile europene clasice, aici avem de a face cu un circuit prin buget, cu prevederi bugetare care sunt cuprinse şi în legile bugetare şi ulterior raportări din 3 în 3 luni a nevoilor şi a sumelor cheltuite.

Coordonatorul de reformă raportează la MIPE şi la Ministerul de Finanţe, din 3 în 3 luni, şi sumele de care are nevoie, dar şi sumele pe care le-a cheltuit. MIPE este cel care monitorizează, verifică, controlează tot acest circuit şi comunică Comisiei mai departe toate aceste date”, a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri