Caută
Close this search box.

Elevii de gimnaziu și de liceu ar trebui să se întoarcă de luni la şcoală, unde vor fi și testaţi

De luni, elevii de gimnaziu și liceu se vor întoarce în bănci. Pentru ei, vacanța de iarnă se termină cu o săptămână mai devreme. Până pe 14 ianuarie vor recupera ce au pierdut în primul semestru.

Toți elevii urmează să fie testați, potrivit TVR.

„În acest moment avem distribuite în şcoli teste pentru toţi elevii care reiau cursurile luni, 3 ianuarie. Pentru următoarea testare din cursul primei săptămâni a anului viitor încă nu avem stocurile primite. Sperăm ca, pe parcursul săptămânii, DSU să livreze în continuare cantităţile necesare”, spune Ion Sorin, secretar de stat în ministerul Educației.

Însă pe grupurile de părinți, tot mai mulți spun că nu vor să-şi trimită copiii la școală chiar de luni.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, susține că sunt mulți copii care nu vor veni. Vor fi în concedii cu părinții, se vor descurca tradițional românește și vor obține acele scutiri. Poți motiva până la 20 de absențe pe semestru. Luaţi în calcul că 20 de absente înseamnă 4-5 zile.

Specialiștii în sănătate le transmit părinților să folosească testele de salivă primite gratuit și să profite de fiecare zi de cursuri față-n față, pentru că nu se știe ce urmează în valul 5 al pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri