Ministerul Finanţelor a atras 30 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 285 de milioane de lei, la o dobândă de 4,54% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 30 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 30 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 60 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat în această lună împrumuturi de la băncile comerciale de trei miliarde de lei, din care 200 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie, cu discont, şi 2,8 miliarde de lei, prin zece emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 420 de milioane de lei, prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 3,42 miliarde de lei, este cu 1,58 miliarde lei sub cea de 5 miliarde de lei, programată pentru noiembrie 2021, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.