Caută
Close this search box.

Florin Roman, tupeu de decembrie 2021: „Plec cu fruntea sus. Ne vedem în instanță, domnule Cioloș!”

florin roman

„Scurta carieră de ministru a lui Florin Roman, deputat și vicepreședinte PNL, se încheie în aceeași notă ca întregul său mandat. Prins că și-a trecut în CV o universitate – UBB – pe care n-a absolvit-o, că și-a plagiat lucrarea de masterat și că se laudă cu o carte inexistentă, deja ex-ministrul Digitalizării acuză o conspirație coordonată de Dacian Cioloș, pe care-l anunță că-l dă în judecată”, notează Ziariştii.

Liderul USR i-a răspuns lui Roman aproape imediat: acuzația e ridicolă, iar gestul său de demisie ar trebui urmat și de alții.

Anunțul privind demisia este construit de Florin Roman, în așa fel încât să reiasă că se consideră nevinovat, că totul a fost o înscenare și o campanie de linșaj public condusă și coordonată de Dacian Cioloș, care va plăti în instanță.

Acuzațiile sunt deosebit de grave, pentru că dezvăluirile au apărut în Libertatea, în urma unor anchete și a documentării făcute de jurnaliștii de acolo. Indirect, Florin Roman afirmă astfel că echipa lui Cătălin Tolontan ar fi sub controlul liderului USR, Dacian Cioloş.

Liberalul nu prezintă însă nici o dovadă pentru a-și susține aceste alegații. Mai mult, Roman spune că în spatele întregii „campanii” ar sta forțe obscure, pe care nu le numește, și care ar urmări să pună mâna pe miliardele din PNRR alocate digitalizării.

„(…) Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș, ne vedem în instanță. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanță sau comisie să dea un verdict. În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru «conectarea» în regim de monopol la digitalizare, vă spun un singur lucru:

Ați învins! Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV (…)”, acuză Florin Roman.

O teorie a conspiraţiei rudă bună cu cea lansată de Ludovic Orban, în campania electorală din partid, conform căreia liderii care îl susţineau ar fi fost presaţi de procurori, şi la fel de lipsită de substrat, ori cel puţin de probe.

Dacian Cioloș i-a răspuns aproape imediat, arătând că ministrul demisionar nu e o victimă, ci doar exponentul unei clase politice care a distrus România. Şi declaraţia liderului USR este tipică şi, în loc să demoneteze alegaţiile lui Roman, face o metaargumentaţia pe punctajul de partid, dând-o cu „clasa politică care a distrus România (sic!)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri