Caută
Close this search box.

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, îl acuză pe preşedintele CCR, Valer Dorneanu, că este comunist

stelian ion

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a transmis că nu vor întârzia să apară efecte, după ce Curtea Constituțională a afirmat că, pentru a pune în aplicare decizia recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene, referitoare la supremația dreptului european, este nevoie de modificarea Constituției.

”Nu doar o sfidare față de instanța europeană, ci un dispreț total față de soarta țării”, a transmis fostul ministru, explicând că, astfel, ”președintele CCR, Valer Dorneanu, își apară deciziile cu încărcătură politică pe care le-a girat”.

”Efectele declarației Curții Constituționale privind decizia recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene în chestiunea supremației dreptului european nu vor întârzia să apară. Declarația CCR este nu doar o sfidare față de instanța europeană, ci un dispreț total față de soarta țării.

Chiar și în prezent, Constituția României stabilește că «prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum și celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate față de dispozițiile contrare din legile interne»”, a scris Stelian Ion.

Potrivit acestuia, CCR, prin interpretarea că ar fi nevoie de modificarea Constituției, pentru a aplica decizia CJUE, potrivit căreia judecătorii pot să nu aplice o decizie a Curții Constituționale contrară dreptului european, ”rămâne o instituție retrogradă, iar președintele Valer Dorneanu ne arată că poartă încă hainele comuniste și năravurile căpătate în PDSR/PSD”.

”Președintele Curții Constituționale își apară astfel deciziile controversate pe care le-a girat, cu încărcătură politică, și care acum vor putea fi ignorate de judecătorii români cu respect față de lege și Constituție.

Drumul pe care fostul politician PSD a așezat Curtea Constituțională este periculos pentru poziția României în interiorul Uniunii Europene”, susține Stelian Ion. Acesta consideră că decizia CJUE trebuie respectată, fără întârziere.

”Dacă nu sunt făcute rapid corecturile legislative, declanșarea procedurii de infringement va deveni realitate în scurt timp”, a mai scris Stelian Ion.

Curtea Constituțională a României (CCR) afirmă că decizia CJUE, referitoare la faptul că judecătorii nu pot fi cercetați disciplinar, pentru sentințe care nu respectă decizii ale CCR, dacă acestea contravin dreptului UE, nu produce efecte în mod practic decât după revizuirea Constituției în vigoare, „care însă nu se poate face de drept”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri