Caută
Close this search box.

Franța impune restricții de călătorie dinspre sau către Marea Britanie

Franța interzice călătoriile din Marea Britanie persoanelor care nu au motive „convingătoare” de a se deplasa, începând din 18 decembrie de la miezul nopții.

Măsurile au fost luate pentru prevenirea răspândirii variantei Omicron a Coronavirus, pe cale de a deveni dominantă în Regatul Unit, transmite RFI.

Pe site-ul ambasadei Franței la Londra a fost publicat un comunicat care explică toate condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a călători din Marea Britanie în Franța sau în sens invers și regulile ce trebuie respectate odată ce călătorul a sosit în Franța.

„De sâmbătă, 18 decembrie 2021 (miezul nopții), toți călătorii care sosesc din Marea Britanie, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, vor trebui să se supună următoarelor reguli:

• Cerința de a avea un motiv convingător pentru a călători în sau dinspre Regatul Unit, pentru persoanele nevaccinate și vaccinate. Aceste motive sunt indicate în lista din anexă și la următoarea adresă. Nu sunt permise călătoriile din motive turistice sau profesionale. A fi cetățean francez este un motiv convingător pentru a te întoarce în Franța. De asemenea, soțul (căsătorit, uniune civilă sau partener de concubinaj (cu prezentarea dovezii de existență a comunității)) și copiii lor vor putea în continuare să vină în Franța.

• Necesitatea ca persoanele vaccinate să prezinte inițial un test PCR sau TAG (antigenic) negativ de mai puțin de 24 de ore.

• Obligația pentru toți călătorii din Regatul Unit să se înregistreze, înainte de călătoria lor, pe o platformă digitală care să permită în special să furnizeze adresa șederii lor în Franța. Această platformă va face posibilă generarea ordinelor prefectorale care stabilesc obligația de izolare la locul ales pentru toți călătorii, nevaccinați ca vaccinați. Această cerință de izolare poate fi ridicată de la 48 de ore, sub rezerva dovezii unui test PCR sau TAG (antigen) negativ.

Vor fi organizate controale pentru a asigura implementarea corectă a acestor măsuri. Guvernul le cere, de asemenea, călătorilor care plănuiseră să viziteze Regatul Unit să-și amâne călătoria.

Vă rugăm să rețineți că testele autoadministrate, ale căror rezultate nu sunt certificate de un laborator (de exemplu, teste oferite gratuit de Serviciul Național de Sănătate – NHS), nu sunt autorizate pentru călătorie. NHS spune că nu va fi testat pentru a călători. Prin urmare, este recomandabil să apelați la structuri private care oferă un serviciu similar. Nu există un test specific legat de noua variantă care a fost identificată.

Testul înainte de plecare efectuat pe teritoriul francez poate fi folosit pentru întoarcerea dumneavoastră în Franța dacă îndeplinește criteriile de timp (mai puțin de 24 de ore) și conține informațiile necesare (tipul testului, data și ora, numele laboratorului, nume, prenume, data nașterii…).

Citește și: Un vânzător de RCA SUA-Franţa, gata să intre pe piață, după falimentul City

Vă rugăm să rețineți: Vă îndemnăm să contactați și compania dumneavoastră de turism pentru detalii privind condițiile de transport.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri