Caută
Close this search box.

Germania a introdus vaccinarea obligatorie pentru personalul medical

Germania a introdus vaccinarea obligatorie pentru personalul medical, după o îndelungată polemică legată de oportunitatea şi de legalitatea unei astfel de măsuri. Parlamentul a dat undă verde legii care i-ar putea lăsa fără loc de muncă pe angajaţii din sănătate care nu se vor vaccina până la jumătatea lunii martie.

Potrivit legii votate cu o largă majoritate în Bundestag, personalul din spitale și din casele de îngrijire a vârstnicilor vor trebui să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

Angajații din sistemul de sănătate au termen până pe data de 15 martie să se vaccineze, riscând în caz contrar suspendarea contractului de muncă.

„Cu rata de infectare pe care o avem acum, singura alternativă la închiderea restaurantelor şi instituţiilor culturale este ca persoanele nevaccinate să nu fie primite. Este păcat, am ajuns în punctul în care trebuie să spunem cu onestitate: nimănui nu îi place situaţia, nimeni nu vrea să facă asta, însă nu avem alternativă”, a declarat Karl Lauterbach, ministrul german al Sănătăţii.

Germania se alătură astfel unor țări ca Franța, Grecia, Italia sau Marea Britanie, care au introdus deja obligativitatea vaccinării pentru personalul medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri