Caută
Close this search box.

Informaţiile potrivit cărora alţi 4 sportivi repatriaţi din Africa de Sud ar fi pozitivi cu SARS-CoV-2 – false

Grupul de Comunicare Strategică precizează că informaţiile potrivit cărora alţi patru sportivi din Baia Mare repatriaţi recent din Africa de Sud ar fi pozitivi cu SARS-CoV-2 sunt false, existând doar o singură persoană pozitivă.

”Precizăm că informaţiile potrivit cărora alţi patru sportivi repatriaţi recent din Africa de Sud ar fi pozitivi cu SARS-CoV-2 sunt false. Potrivit informaţiilor primite de la DSP Maramureş, doar o singură persoană a fost testată pozitiv, informaţiile despre acest caz fiind deja transmise public”, informează luni GCS.

Conform sursei citate, marţi, conform metodologiei, vor fi recoltate din nou probe de la sportivii repatriaţi din Africa de Sud.

Ministerul Sănătăţii a informat luni seara că, în urma rezultatelor parţiale ale secvenţierii tulpinii provenind de la sportivul din judeţul Maramureş, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (Omicron) cu cele identificate la alţi doi pasageri din cursa din Africa de Sud.

„Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună”, a precizat Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Persoana este vaccinată şi nu manifestă simptome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri