Black out.

Cădere totală de energie electrică. Pe o zonă geografică, pe o țară (Doamne-ferește) sau chiar mai mult!

Inițial au fost semnale de alarmă extrem de îngrijorătoare, pornind din Austria și vizând întreaga Europă. Au apărut apoi căderi de curent, mai lungi sau mai scurte, în diverse zone ale Bătrânului Continent.

Sunt doar alarme false sau ascund ele ceva real?

Întâmplător sau nu, mii și mii de locuințe din Marea Britanie sunt lipsite total de curent, iată, de mai bine de o săptămână! E un semn rău?

Asociaţia Producătorilor de Energie Electrică (ENA) a transmis că nu mai puțin de 4.025 de locuinţe din Marea Britanie încă aşteptau duminică dimineaţa să fie reconectate la reţea, după mai mult de o săptămână de când furtuna Arwen a lovit această ţară.

Numărul locuinţelor rămase fără electricitate după furtună era de 4.700 sâmbătă seara.

Majoritatea locuinţelor afectate se află în nord-estul Angliei, a precizat ENA.

Secretarul de stat britanic pentru afaceri şi energie, Kwasi Kwarteng, urmează să constate pagubele provocate de furtuna Arwen în Durham duminică seara.

Situaţia survine după ce mai multe regiuni ale ţării au fost afectate de rafale puternice de vânt sâmbătă noaptea, iar temperaturile au scăzut sub zero în anumite părţi ale Scoţiei.

Met Office, biroul de meteorologie britanic, a prognozat în continuare ploi şi vânturi puternice săptămâna viitoare, condiţiile meteo nefavorabile continuând în zonele deja afectate de furtuna Arwen.

Ministerul Apărării britanic a declarat că 297 de membri ai armatei şi marinei au oferit sprijin autorităţilor civile şi au efectuat controale din uşă în uşă la persoanele vulnerabile duminică dimineaţa, relatează Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here