Caută
Close this search box.

Israelul a testat cea de-a patra doză de vaccin COVID-19

covid

Israelul a testat luni administrarea ultimei doze a vaccinului anti-COVID-19 pe un grup restrâns, în timp ce țara se pregătește să aprobe cea de-a patra doză de vaccin, destinată populației vulnerabile, cu scopul de a preveni infectările cu varianta Omicron, potrivit Reuters.

Testările realizate de Centrul Medical Sheba, în apropiere de Tel Aviv, se vor concentra asupra eficienței vaccinului în producerea de anticorpi și pe siguranță, astfel încât să se poată determina dacă un al patrulea vaccin este necesar, a explicat un purtător de cuvânt al centrului medical.

Toți cei 150 de participanți la test sunt cadre medicale.

Un comitet de experți de la Ministerul Sănătății din Israel a recomandat ca țara din Orientul Mijlociu să devină prima din lume care să ofere cea de-a patra doză, cunoscută și sub numele de „al doilea booster”, persoanelor de peste 60 de ani, celor cu sistemul imunitar compromis și medicilor.

Propunerea a fost primită cu căldură de guvernul israelian, care se confruntă cu o plafonare a numărului celor care se prezintă pentru vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri