Caută
Close this search box.

Kelemen Hunor: Nu există intenţia de a introduce certificatul verde în biserici

Vicepremierul Kelemen Hunor anunţă că nu se ia în calcul introducerea certificatului verde pentru participarea la slujbele de la biserică, iar în ceea ce priveşte certificatul verde profesional discuţiile continuă în coaliţie.

În coaliţie există discuţie în continuare cum să arate legea (referitoare la certificatul verde profesional – n.red.). Până când nu finalizăm toate dezbaterile nu vreau să vin cu o soluţie. În ceea ce priveşte bisericile, nu există intenţia de a introduce certificatul verde, nici la farmacie, nici la alimentara nu trebuie să prezinţi certificatul verde. (…). Nu există o astfel de intenţie, categoric nu”, a declarat, joi seară, la Antena 3, Kelemen Hunor (UDMR).

Potrivit acestuia, este normal ca testele să fie plătite de angajaţii care refuză vaccinarea.

Citește și: Premierul Ciucă: Reprezentanții cultelor au cerut ca oamenii să poată participa la slujbele religioase

”Când statul îţi dă vaccinul pe gratis, dacă te îmbolnăveşti te tratează în spital (…), când nu vrei să te vaccinezi, că asta este decizia ta, libertatea ta (…) atunci să plăteşti testul după cele 38-40 de zile, perioada în care poţi avea schema completă (…) Libertatea ta până unde se duce? Când pui în pericol sănătatea celuilalt, atunci nu mai eşti liber, libertatea nu este absolută. E nevoie şi de responsabilitate”, a mai declarat vicepremierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri