Caută
Close this search box.

Kent Doyle Logsdon este noul ambasador al Statelor Unite la Chişinău

kent doyle logsdon

Noul ambasador al SUA în Republica Moldova, Kent Doyle Logsdon, este așteptat în aceste zile la Chișinău, după ce a depus la Washington jurământul de intrare în funcție.

Logsdon este un diplomat american cu experiență, ce a fost cel mai recent șef de cabinet al subsecretarului pentru Creștere Economică, Energie și Mediu și înainte de aceasta a fost asistent principal adjunct al secretarului de stat în Biroul Resurse Energetice.

Anterior, el a mai lucrat ca șef-adjunct al misiunii Ambasadei SUA la Berlin, în Germania, în calitate de însărcinat cu afaceri, din ianuarie 2017, până în mai 2018.

Înainte de a pleca la Berlin, ambasadorul Logsdon a fost asistent executiv al secretarului de stat adjunct pentru management și resurse și a fost, de asemenea, secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat.

Funcțiile sale anterioare le includ pe cea de director al Centrului de operațiuni, director al Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct al misiunii din Tbilisi, Georgia.

De asemenea, a fost consilier politic la Kiev, în Ucraina, dar a deţinut și alte poziții diplomatice în Bangkok, Thailanda, Alma-Ata, Kazahstan; Islamabad, Pakistan; și Stuttgart, Germania.

Kent Logsdon vorbește limbile rusă, ucraineană, thailandeză și germană, iar în prezent studiază limba română.

El deține o diplomă de master în relații internaționale, de la Universitatea din Virginia, și o diplomă de licență în guvernare la Universitatea Notre Dame.

Audiat în Congresul SUA, la începutul lui octombrie, Logsdon a afirmat că SUA trebuie să facă presiuni asupa Rusiei, să se retragă din Republica Moldova.

„Rezolvarea conflictului din Transnistria rămâne o prioritate”, a spus el într-o ședință în fața Comitetului pentru Relații Externe al Senatului. Ne dorim integritatea teritorială a Moldovei, recunoscând în același timp statutul special al Transnistriei,” a declarat Logsdon.

„Trebuie să continuăm să facem presiuni asupra Rusiei, pentru ca aceasta să își îndeplinească obligațiile de a retrage trupe și muniții din Moldova”, a declarat diplomatul american, citat de agenția Tass.

Kent Logsdon a amai afirmat influența malignă a Rusiei și dezinformarea amenință dezvoltarea democratică a Republicii Moldova, precum și programul ambițios de reformă și cursul său european.

El a menționat că va contribui ca Moldova să-și sporească rezistența la influențe nocive și dezinformare.

„Moldoveni au ales o cale îndrăzneață de reformă și integrare occidentală. Este în interesul nostru să o susținem ”, a adăugat Logsdon.

Logsdon este specializat pe zona economică, fapt ce dă un semnal puternic că SUA intenționează să atragă investiții în Republica Moldova și să fortifice economic acest stat. Logsdon va veni la Chișinău însoțit de soția sa, Michelle, recent pensionată din diplomația americană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri