Caută
Close this search box.

MAE: Alţi şapte români din Cape Town nu au reuşit să se îmbarce în zborul de repatriere

cape town

Alţi şapte cetăţeni români, care se află în Cape Town, nu au reuşit să se îmbarce pe zborul de repatriere, fie din cauză că nu au putut să facă deplasarea în timp util, la Johannesburg, fie pentru că nu au efectuat la timp testele PCR necesare.

Reprezentanţii Ambasadei României la Pretoria rămân în contact cu aceştia şi vor continua eforturile de sprijinire, în vederea identificării, în viitorul apropiat, a altor soluţii de transport către România, anunţă MAE.

Avionul care a adus în ţară românii blocaţi în Africa de Sud a aterizat, dar nu pe Aeroportul „Henri Coandă”, cum se anunţase iniţial, ci la Baza 90. Măsura a fost luată din cauza riscului de infectare.

Românii blocați în Africa de Sud au ajuns în ţară. Rugbiștii care se aflau printre românii blocați au plecat spre Baia Mare și vor sta în carantină 14 zile.

Pe lista de pasageri figurează: 46 de cetăţeni români (inclusiv delegaţia sportivă a CSM Baia Mare), 18 cetăţeni europeni (10 cetăţeni bulgari, 4 cetăţeni spanioli, 3 cetăţeni polonezi, 1 cetăţean ungar) şi 6 cetăţeni din state terţe (4 cetăţeni georgieni, 1 cetăţean australian, 1 cetăţean neozeelandez – aceştia făcând parte din lotul de sportivi ai CSM Baia Mare şi având rezidenţă în România).

Aceştia erau blocaţi în Africa de Sud din cauza apariţiei pe continentul african a variantei Omicron, care a dus la anularea unor curse aeriene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri