Caută
Close this search box.

Marian Neacşu, condamnat cu suspendare, este noul secretar general al Guvernului

marian neacşu

Premierul Nicolae Ciucă a semnat deciziile pentru numirea lui Marian Neacșu (PSD), în funcția de secretar general al Guvernului, și a lui și Mircea Abrudean, ca șef al Cancelariei premierului. Deciziile urmează să apară în Monitorul Oficial.

Neacșu este acum vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Fost secretar general al PSD, el a fost condamnat definitiv în anul 2016, de Înalta Curte, la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese.

El își angajase ilegal fiica, la biroul său de parlamentar. Între timp, Neacșu a fost reabilitat. Neacșu a fost unul dintre greii PSD care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea în 2017, plecând ulterior la Pro România, aminteşte G4Media.

Mircea Abrudean este acum secretar general adjunct al Guvernului, fiind propulsat în funcție de Emil Boc, susținătorul său politic.

Secretarul general al Guvernului este un personaj – cheie în structura Executivului. El controlează tot fluxul de documente legate de pregătirea ședințelor de guvern, de avizarea proiectelor legislative.

În plus, Secretariatul General al Guvernului controlează mai multe instituții și companii de stat, dintre care unele cu bugete uriașe (precum Transgaz sau Transelectrica).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri