Caută
Close this search box.

Ministerul Sănătății: „Suspiciune înaltă pentru varianta Omicron” la două dintre persoanele testate pozitiv la întoarcerea din Africa

Ministerul Sănătății anunță joi că, în urma primelor teste efectuate, la două dintre cele trei persoane testate pozitiv după sosirea din Africa de Sud „există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”.

Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Cele trei persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare, a precizat sursa citată.

Este vorba de un jucător din cadrul echipei de rugbi CSM Ştiinţa Baia Mare și de alte două persoane din județele Brașov și Vaslui. Cu toții s-au întors cu aeronava militară care a făcut transportul pentru repatrierea românilor din Africa de Sud, după suspendarea zborurilor din cauza răspândirii noii variante a coronavirusului.

Citește și: OMS: Interdicţiile de călătorie nu vor stopa Omicron

La acest moment, suspiciunile de infectare cu varianta Omicron sunt la cele două persoane din Brașov și Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri