Caută
Close this search box.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, noi precizări: Cum vor intra românii în țară

alexandru rafila

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut, vineri, noi precizări despre modul în care românii vor intra în țară.

Rafila spune că la întâlnirea convocată vineri de premierul Nicolae Ciucă cu autoritățile sanitare s-a discutat situația cetățenilor români infectați cu noua tulpină – Omicron.

Din fericire, situația este bună, dar o concluzie evidentă a fost că vaccinarea persoanelor rămâne cea mai bună formă de protecție împotriva bolii și a complicațiilor și a decesului. Din acest motiv recomandăm cu tărie în continuare vaccinarea”, a spus Rafila.

Măsurile care urmează să fie adoptate în perioada imediat următoare se referă la limitarea răspândirii noii tulpini.

Românii și alți cetățeni care vin din țări terțe, adică din afara Uniunii Europene, trebuie să prezinte un test RT-PCR făcut cu 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină timp de 10 zile.

Persoanele care vin din alte țări, dar din spațiul Uniunii Europene, vor continua să prezinte certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR obținut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.

Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală care călătoresc din alte state membre ale UE aflate în zona roșie urmează să fie carantinate timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate nu prezintă un test realizat cu 72 de ore înainte de călătorie, vor intra în carantină timp de 14 zile, scrie Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri