Caută
Close this search box.

OMS: Interdicţiile de călătorie nu vor stopa Omicron

omicron

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) preferă să recomande persoanelor vulnerabile să-şi amâne călătoriile, în loc să încurajeze o închidere a tuturor frontierelor, scrie Le Figaro.

Interdicţiile generale de a călători nu vor împiedica propagarea noii variante Omicron a coronavirusului, a avertizat OMS, care recomandă celor cu vârsta de peste 60 de ani să-şi amâne călătoriile.

Aceste interdicţii vor „pune o povară grea asupra vieţilor şi mijloacelor de subzistenţă” şi pot descuraja ţările „să semnaleze şi să ofere date epidemiologice”, a precizat OMS.

În recomandările sale populaţiei, OMS a cerut „persoanelor care nu sunt vaccinate complet sau care nu au făcut dovada infectării anterioare cu SARS-CoV-2 şi care prezintă risc crescut de a dezvolta o boală gravă, în special persoanelor de 60 de ani sau care cu comorbidităţi ce pot face forme grave ale Covid-19 (de exemplu cei cu boli cardiace, cancer şi diabet), să-şi amâne călătoriile lor în zonele cu transmitere locală” a coronavirusului.

Un comitet ştiinţific independent s-a pronunţat marţi în favoarea autorizării de urgenţă, pentru unii pacienţi la risc, a pilulei anti-Covid de la Merck în SUA. Votul experţilor a fost strâns, cu 13 „pentru” şi 10 „împotrivă”. Avizul acestui comitet este consultativ şi decizia finala revine Agenţiei Americane pentru Medicamente (FDA).

Tratamentul antiviral al Merck, molnupiravir, a fost foarte aşteptat căci este uşor de administrat, fiind luat sub formă de comprimat, în cinci zile de la apariţia simptomelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri