Caută
Close this search box.

OMS laudă producătorii de vaccinuri care își adaptează produsele la varianta Omicron

Producătorii de vaccinuri împotriva COVID-19 trebuie lăudați pentru că au planificat probabilitatea de a fi nevoiți să-și modifice produsele pentru a oferi protecție împotriva variantei Omicron, potrivit OMS.

Christian Lindmeier, purtător de cuvânt al organizației, a spus că agenția studiază transmisibilitatea și severitatea noii variante detectate pentru prima dată în sudul Africii luna trecută, relatează Reuters.

„Este bine să nu așteptăm până când este dată alarma”, a spus el.

Compania BioNTech, care produce unul dintre vaccinurile anti-COVID împreună cu Pfizer, ar trebui să fie capabilă să-și adapteze vaccinul împotriva coronavirusului relativ rapid, ca răspuns la apariția variantei Omicron, a spus vineri CEO-ul companiei, Ugur Sahin.

Oamenii de știință sud-africani care studiază tulpina Omicron cred că simptomele sunt mai puțin severe pentru cei reinfectați cu COVID-19 și pentru cei vaccinați.

Maria van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, a declarat că organizația așteaptă mai multe informații despre transmisibilitatea noii variante Omicron „în câteva zile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri