Caută
Close this search box.

Opt ruşi au fost deportaţi din Republica Moldova

deportaţi

Opt cetățeni ruși, care susțineau că sunt reprezentanți ai instituțiilor civile din Rusia și membri ai organizațiilor pentru drepturile omului, nu au fost lăsați să între în Republica Moldova. Ei doreau să fie observatori la alegerile ilegale din Transnistria.

Prima persoană care fost întoarsă de la Aeroportul Chișînău a fost politologul rus Natalia Narocinitzkaya, potrivit purtătoarei de cuvânt a ministerului de Externe a Rusiei, Maria Zaharova.

„Acesta a fost de facto deportată. Timp de două ore a stat noaptea în fața grănicerilor locali, fără să înțeleagă ce se întâmplă. Fără explicații, a fost dusă în același avion în care a zburat”, a scris Zaharova.

Ulterior, Alexandr Holodov a anunțat că a fost deportat din Moldova. „Nu explică de ce. Oficial – nu am argumentat scopul vizitei”, a scris acesta pe Facebook.

Potrivit postului de televiziune transnistrean TSV, citat de unimedia.info, via AK24, în Moldova nu au fost lăsați să intre opt reprezentanți ai Federației Ruse, în ultimele zile. Ministerul de Externe de la Chișinău a comentat situația:

„Experții individuali care doresc să participe la așa-numitele ‘alegeri’ trebuie să se comporte ca un oaspete binevenit. Democrația este respectarea legilor și a comportamentului respectuos. Iar noi i-am avertizat politicos pe toți, dinainte”, a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al ministerului.

Biroul politicii de reintegrare a declarat ilegale alegerile prezidențiale din stânga Nistrului. Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău, prin intermediul canalelor diplomatice, a venit cu un apel către toți partenerii externi, de a se abține de la delegarea observatorilor și participarea la acest proces nelegitim.

Simulacrul de alegeri din stânga Nistrului s-au desfășura ieri. Actualul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care l-a avut drept concurent pe Serghei Pînzari, a câştigat alegerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri