Caută
Close this search box.

Proiect: maşinile parcate neregulamentar pe marile bulevarde din Capitală, ridicate de primăriile de sector

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică un proiect potrivit căruia maşinile parcate neregulamentar pe marile bulevarde, pe care le administrează, să fie ridicate de primăriile de sector care ar putea externaliza serviciul către companii private.

Străzile şi trotuarele Capitalei sunt pline de maşini parcate haotic sau abandonate, chiar şi în cartiere de case unde ar putea fi ţinute în curţi. Primăria generală şi cele de sector au împărţite acum zonele de administrare şi de răspundere.

De ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe marile bulevarde ale Capitalei se ocupă Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti SA. În teorie. În practică, de doi ani, nu s-a mai ocupat de acest serviciu.

Unul dintre consilieri propune ca primăriile de sector să poată ridica maşini şi de pe marile bulevarde, potrivit TVR.

Proiectul lansat în dezbatere publică de Nicorel Nicorescu ar permite întoarcerea la un sistem testat deja prin externalizarea serviciul de ridicare către companii private, în baza unor contracte publice.

Specialişti în administraţie publică vin cu explicaţii de ce NU consideră potrivit acest sistem.

6 autospeciale de ridicare rapidă a autovehiculelor au fost cumpărate în 2019 de compania Primăriei Capitalei. Au costat 3 milioane de lei fără TVA şi au fost folosite doar câteva luni după ce au fost prezentate public.

Citește și: Creşele vor primi şi nou-născuţi

Compania urmează să fie dizolvată dar nu ştie nimeni ce se va întâmpla cu maşinile şi alte bunuri achiziţionate din bani publici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri