Caută
Close this search box.

Protest AUR contra certificatului verde, în Bucureşti. A degenerat la Palatul Parlamentului

Protest AUR

Sute de oameni au protestat în Bucureşti, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, la intrările oficiale.

Urmează ca acum manifestanţii, pe care însă AUR nu şi-i mai asumă, să meargă acum la Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului.

Protestul a fost promovat pe Facebook, de AUR. În faţa Parlamentului a fost şi copreşedintele AUR, George Simion, şi parlamentarii acestei formaţiuni. Oamenii au ajuns la intrările oficiale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, păzite de jandarmi.

Preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, de la PSD, a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor că maşinile din curtea Parlamentului sunt vandalizate şi i-a cerut liderului AUR, George Simion, să meargă să vorbească cu protestatarii.

Protestatarii strigau ”Libertate”, ”Venim peste voi”, ”Jos criminalii” şi purtau steaguri, cerând ca certificatul verde la locul de muncă să nu fie introdus.

”Vom spune de la tribuna Parlamentului să respingă certificatul verde. (..) Acum e momentul să blocăm această prostie de certificat şi restricţii inumane”, a mai afirmat George Simion.

Simion a mai spus că şoferii parlamentarilor au arătat semne obscene, către cei care protestează. Jandarmeria a declarat că nu a folosit forţa şi că încearcă să-i determine pe protestatari să iasă din curtea Palatului Parlamentului.

”La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituţiei. Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forţa sau mijloacele din dotare.

Facem apel către participanţi să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora şi să se îndrepte către ieşirea din curtea instituţiei, prin zona indicată de forţele de ordine”, a transmis Jandarmeria, la momentul intrăriii în curtea Parlamentului.

Surse citate de B1.ro afirmă că protestatarii au reuşit să intre în parcarea Palatului Parlamentului atunci când au fostat intrarea şi o încuietoare defectă a cedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri