Liderul rus Vladimir Putina avut discuții telefonice cu președintele Franței și cu noul cancelar german despre propunerile trimise de SUA și NATO. Washingtonul se așteaptă ca dialogul cu Moscova despre Ucraina și despre securitatea în Europa să înceapă în ianuarie.

Putin promite un răspuns militar adecvat dacă SUA și NATO nu vor pune capăt politicii lor considerate „amenințătoare”, în terminologia Moscovei.

A ales să vorbească despre aceste aspecte la o întâlnire cu oficiali militari de rang înalt, fără alte detalii, potrivit TVR.

„Desigur, așa cum am menționat deja, dacă colegii noștri occidentali își continuã linia agresivă de acţiune, vom lua măsuri adecvate militare și tehnice ca răspuns, vom reacționa dur pentru pași neprietenoşi. Și vreau să subliniez, avem tot dreptul să facem acest lucru. Avem tot dreptul să luăm măsuri menite să asigure securitatea și suveranitatea Rusiei.”

Serviciile de informații americane au avertizat că Moscova ar putea declanșa la începutul anului viitor o invazie în Ucraina, un scenariu analizat în cancelariile occidentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here