Caută
Close this search box.

Rafila: Certificatul verde nu va fi utilizat la slujbele religioase

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că certificatul verde nu va fi utilizat la slujbele religioase, menţionând că toată lumea este de acord cu acest lucru.

„Certificatul COVID rămâne de interes. Trebuie să găsim o formulă care să poată fi acceptată în Parlament şi care să fie aplicată în momentul în care situaţia epidemiologică o impune”, a afirmat Rafila, întrebat în legătură cu aplicarea certificatului verde.

El a spus că trebuie făcută o lege care să fie votată în Parlament, iar aplicarea prevederilor se produce atunci când sunt îndeplinite condiţiile de creştere a cazurilor.

„Sunt câteva lucruri foarte clare. Toată lumea a fost de acord. Nu vom utiliza un astfel de document (certificatul verde – n.r.) în ceea ce priveşte slujbele religioase. Aici, părerea este unanimă. Dimpotrivă, avem nevoie de suportul Bisericii”, a menţionat Alexandru Rafila.

O primă întâlnire dintre reprezentanţii Guvernului cu cei ai cultelor religioase a avut loc joi.

„În afară de partea religioasă, rolul educativ al Bisericii în respectarea regulilor generale este extrem de important şi poate să contribuie la controlul pandemiei şi încercăm să utilizăm şi acest instrument”, a adăugat Rafila.

La întâlnirea de joi au participat premierul Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri