Caută
Close this search box.

Rafila confirmă că vom avea noi RESTRICȚII din cauza tulpinii africane: ”Trebuie să fim realiști” (VIDEO)

alexandru rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, la şedinţa care urmează să înceapă azi – duminică – la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă, se va face o analiză rapidă a situaţiei actuale, după confirmarea primelor două cazuri cu varianta OMICRON a coronavirus. Ministrul precizează că se vor lua măsuri pentru a fi încetinită răspândirea noii variante, întrucât oprirea ei nu este posibilă. Rafila a precizat, de asemenea, că una dintre cele două persoane infectate nu are deloc simptome, iar cea de-a doua are simptome minime – mici acuze, dureri în gât.

”Trebuie să luăm măsuri care, poate, vor fi temporare. Avem puține informații despre evoluția clinică și despre eficacitatea vaccinurilor. Vești bune sunt legate de faptul că în cazul celor două persoane simptomele sunt minore, iar una este asimptomatică. Evoluția clinică este favorabilă. Vor continua să stea în izolare 14 zile. Suntem optimiști în ceea ce privește o evoluție favorabilă.

Noi analizăm diverse scenarii, vom face câteva propuneri. Aplicabilitatea măsurilor este un element ce trebuie luat în considerare. Avem un raport de la MAE cu diverse scenarii luate în calcul la nivel european. Trebuie să fim realiști, probabil că sunt și alte cazuri de persoane infectate cu această tulpină. Măsurile care se iau sunt pentru încetinirea transmiterii, nu pentru eliminarea transmiterii.”, a spus Alexandru Rafila.

Premierul Nicolae Ciucă are, duminică, întâlnire la Guvern cu specialiştii din sistemul sanitar pentru a stabili măsurile care trebuie luate având în vedere că au fost confirmate deja primele două cazuri de infectare cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2. Întâlnirea este programată la ora 11.00.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri