Caută
Close this search box.

Record de aproape 80.000 de noi cazuri de COVID în Italia

Italia a înregistrat marţi 78.313 noi cazuri de COVID-19, un record zilnic absolut de la începutul pandemiei în această ţară, şi 202 decese asociate COVID-19, cifră de asemenea în creştere, a anunţat Ministerul Sănătăţii italian, potrivit agenţiei EFE.

Noile infectări au fost descoperite cu ajutorul unui număr mare de teste, în total 1.034.677 efectuate în ultimele 24 de ore, mulţi italieni stând la coadă în faţa clinicilor şi farmaciilor pentru a se testa.

Autorităţile italiene urmăresc cu atenţie această tendinţă în creştere a infectărilor, pe care o atribuie variantei Omicron a coronavirusului. Noua variantă, mai contagioasă decât Delta, reprezenta săptămâna trecută peste 28% din noile infectări în Italia, potrivit estimării Institutului Superior de Sănătate italian, citat de Agerpres.

Varianta Omicron devine dominantă în tot mai multe ţări europene, Belgia, Olanda şi Elveţia fiind ultimele unde responsabilii sanitari au anunţat marţi că ea este acum dominantă.

În Italia a crescut şi numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi, marţi numărul acestora fiind de 10.089, dintre care 1.145 sunt la ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri