Caută
Close this search box.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii îşi anulează tradiţionalul Crăciun la Sandringham

elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a anulat tradiţionala şedere la Sandringham, în estul Angliei, pentru Crăciun, pe care în acest an îl va sărbători la Castelul Windsor, în apropiere de Londra, au relatat luni media britanice, preluate de AFP.

Suverana în vârstă de 95 de ani a luat această „decizie personală după o analiză atentă”, a explicat agenţiei britanice de presă PA o sursă apropiată de monarhie, pentru care această alegere „reflectă o abordare prudentă”.

Membrii familiei (regale) vor veni la Windsor pe perioada Crăciunului„, a mai spus această sursă anonimă, potrivit căreia „vor fi urmate precauţiile rezonabile şi toate directivele corespunzătoare”.

Regina, pe care medicii au sfătuit-o în octombrie să se odihnească după o noapte petrecută la spital, şi membrii apropiaţi ai familiei regale petrec în mod tradiţional Crăciunul la Sandringham, unde merg la biserică în ziua de Crăciun.

Regina a renunţat deja, ca măsură de precauţie, să organizeze tradiţionala sa reuniune de familie care trebuia să aducă împreună circa 50 de persoane marţi la Castelul Windsor, acum reşedinţa sa principală, pentru prima dată de la moartea soţului său Philip în aprilie.

În contextul răspândirii rapide a Omicron în Marea Britanie, care a înregistrat luni 91.743 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, unii britanici sunt îngrijoraţi şi îşi anulează ieşirile pentru a petrece Crăciunul în familie, în timp ce alţii se declară împotriva unor restricţii dure.

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat luni că nu va ezita să ia măsuri mai restrictive pentru a limita răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, dar amână pentru moment decizia, deşi ea este dorită de unii.

Pentru moment, vrem ca oamenii să se concentreze pe prudenţă„, a spus liderul conservator la televiziune după un consiliu de miniştri extraordinar.

Citește și: PIB-ul României, mai mare decât al Portugaliei sau al Greciei (Eurostat)

Conform autorităţilor, cel puţin 14 persoane contaminate cu varianta Omicron a coronavirusului au murit până acum şi 129 sunt spitalizate în Marea Britanie, una din ţările deja puternic afectate de pandemie în Europa, cu peste 147.000 de morţi. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri