Caută
Close this search box.

Robert Cazanciuc ia lunar în plus 1.000 de euro, pentru că nu ar avea domiciliu în Bucureşti

robert cazanciuc

Senatorul USR Claudiu Năsui susține că sunt parlamentari de București și Ilfov care pretind că locuiesc în alte județe, pentru a obține aproximativ o mie de euro lunar, în plus, la salariu, pretinzând că trebuie să plătească chirie.

Printre aceștia s-ar află și Robert Cazanciuc (PSD), care, da, locuieşte în alt judeţ: are casă în Ilfov!

„Ce probabil nu știți despre viața parlamentară – cum faci 50.000 de euro neimpozabili, pe mandat (fără salariu).

Profit de faptul că domnul Simion s-a filmat la casierie, să-i completez clipul și să vă dezvălui, cu această ocazie, din cutumele parlamentare.

Singurii care primesc diurnele acelea de cazare, de 4.600 de lei pe lună, sunt parlamentarii care nu au domiciliul în București sau Ilfov.

Însă. Există parlamentari de București și Ilfov care își mută domiciliul în alt județ doar ca să beneficieze de diurnă de cazare. Ei locuiesc evident tot în București, dar primesc 4.600 de lei, ca să își găsească un loc unde să stea cu chirie. Ironia mai mare este că nu contează dacă stau cu chirie sau nu. Banii oricum ăia îi iau. Cash.

Înseamnă 1.000 de euro în plus pe lună. Bani neimpozitaţi, pentru că diurnele la stat nu se impozitează. Pe un mandat întreg, înseamnă 60.000 de euro în plus față de salariu și toate celelalte beneficii.

Am scris de asta și anul trecut. Când ziceam cu nume și prenume care sunt parlamentarii din București și Ilfov care își mută domiciliul din București ca să ia diurnă de cazare”, a scris Năsui.

Iată ce scria Năsui anul trecut: care erau cei șapte parlamentari care secerau harnici bani de chirie, deși aveau domiciliul în Capitală. Printre aceștia și află și actualul senator Robert Cazanciuc (PSD).

„Sunt nu mai puțîn de 7 parlamentari de București și Ilfov care au domiciliu oficial în alt județ și care încasează 4.800 de lei net pe lună, ca ‘diurnă de cazare’. Sunt 5 de la PSD, unul de la PNL și unul de la Pro România.

Avem aici lista celor şapte și locul unde au domiciliul în acte:

Aida-Cristina Căruceru (PSD) – Mehedinți
Gabriela-Maria Podaşcă (PR) – Galați
Oana-Consuela Florea (PSD) – Constanța
Mirela Furtună (PSD) – Tulcea
Petre-Florin Manole (PSD) – Ialomița
Ovidiu Alexandru Raeţchi (PNL) – Brașov
Robert-Marius Cazanciuc (PSD) – Prahova

Toți sunt aleși în circumscripția București sau Ilfov și sunt deci, în teorie, reprezentanți ai Bucureștiului sau ai Ilfovului, dar care încasează suplimentar și diurnă de cazare”, scria Năsui.

Declarația de avere a lui Cazanciuc confirmă că senatorul PSD are din 2010 o casă în Chitila, aproape de București. Darm nu-i aşa, Chitila e în judeţul Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri