Caută
Close this search box.

Șeful armatei britanice: Invazia rusă în Ucraina ar fi de un nivel „nemaivăzut în Europa de la al Doilea Război Mondial”

Șeful forțelor armate ale Marii Britanii a avertizat că o invazie completă în Ucraina de către Rusia va fi la un nivel „nemaivăzut” în Europa de la cel de al Doilea Război Mondial, scrie Business Insider.

Amiralul Sir Tony Radakin a spus într-un discurs susținut marți că „cele mai rele scenarii în ceea ce privește o invazie completă a Ucrainei arată că aceasta ar fi la o scară nemaivăzută în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial”, potrivit Digi24.

SUA i-a avertizat pe aliați că Rusia ar putea decide să invadeze Ucraina în următoarele câteva luni, iar președintele Joe Biden a vorbit cu liderii Franței, Germaniei, Regatului Unit și Italiei la începutul acestei săptămâni despre cum să oprească o astfel de mișcare.

Oficialii ucraineni din domeniul apărării au anunțat joi că Rusia a mărit numărul de trupe în apropierea graniței cu Ucraina la 120.000 de soldați, inclusiv personal suplimentar al armatei, forțelor aeriene și navale.

Potrivit celei mai recente evaluări a securității în zonă, care a fost împărtășită cu jurnaliștii de la CNN de sursele de securitate ucrainene, Ministerul Apărării din Ucraina a declarat că echipamente militare de luptă, cum ar fi tancuri, vehicule armate și rachetele „Iskander” rămân în apropierea graniței cu Ucraina”.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat luni că acumularea de trupe ruse la graniță reprezintă o încercare de a răspândi frica și neliniștea în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri