Caută
Close this search box.

Shuai Peng este ”controlată și ținută în captivitate”

shuai peng

Shuai Peng, jucătoare de tenis din China, a fost dată dispărută în urmă cu mai bine de o lună, după ce a publicat un mesaj pe o rețea socială, în care dezvăluia că a fost abuzată sexual, de fostul vicepremier Zhang Gaoli.

De atunci, presa de stat chineză a publicat mai multe fotografii și materiale video cu Shuai Peng în diferite ipostaze, pentru a încerca să demonstreze că sportiva se află în siguranță, ceea nu a fost, însă, suficient pentru a combate temerile tuturor.

Același efect pe care l-a avut și discuția dintre reprezentanții Comitetului Olimpic Internațional și sportivă.

Teng Biao, avocat și activist pentru apărarea drepturilor omului, un chinez care acum este în exil, în Statele Unite ale Americii, după ce a fost deținut în China, acuzat că este inamic al statului, a transmis că este sigur că Shuai Peng este ținută în activitate, iar ieșirile în spațiul public, inclusiv discuția purtată cu cei din conducerea IOC, au fost făcute la comandă.

”Cazul Shuai Peng a devenit o problemă pentru Beijing. La început, autoritățile au falsificat mai multe mail-uri, susținând că au fost trimise de ea. Doar că nici măcar dialogul video pe care l-a purtat cu președintele CIO n-a luat atenția lumii de la acest caz.

De aici, a venit și boicotul diplomatic al Statelor Unite pentru Jocurile Olimpice de iarnă, de la Beijing, Noi cerem ca întreg evenimentul să fie boicotat, pentru că Guvernul Chinei este total dezinteresat de sport. Vrea doar să păstreze acest monopol politic, acest sistem în care există un singur partid politic în China.

De aceea spun că, dacă Jocurile Olimpice de iarnă vor fi boicotate, va fi o lovitură dură primită de Beijing.

Noi n-avem nimic împotriva sportivilor, dar un boicot al Jocurilor Olimpice de iarnă, urmat de amânarea evenimentului și acordarea unui alt oraș, ar fi indicat.

Shuai Peng nu e în siguranță. Ceea ce știm acum este că e în viață și se află în China. Dar, cu siguranță, nu este bine, nu e în siguranță. E controlată, în totalitate, de autoritățile chineze. Nimeni nu știe unde este ținută în captivitate”, a declarat Teng Biao pentru CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri