Caută
Close this search box.

Siegfried Mureşan, europarlamentar PNL: PNRR poate fi renegociat doar din motive obiective

siegfried muresan

Europarlamentarul liberal Sigfried Mureşan a discutat cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovkis, despre posibilitatea modificării PNRR.

Răspunsul oficialului CE, de altfel previzibil, a fost următorul:

❗ Iată răspunsul clar al Comisiei Europene la întrebarea dacă se poate renegocia Planul Național de Redresare și Reziliență al României:
Am avut aseară un dialog cu vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, în ședința comună a Comisiei pentru bugete și a Comisiei pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European.
L-am întrebat cum va gestiona Comisia Europeană eventuale propuneri din partea țărilor membre de a renegocia sau de a schimba planurile naționale. Va fi văzută ca o procedură ordinară această renegociere sau ca ceva excepțional? Și care sunt circumstanțele care pot duce la astfel de negocieri? Încurajează sau descurajează Comisia un astfel de comportament?
Vicepreședintele Valdis Dombrovskis mi-a răspuns că regulamentul spune clar că planurile pot fi negociate numai din motive obiective din cauza cărora nu pot fi atinse țintele din plan. La renegociere trebuie parcursă din nou toată procedura de aprobare care a fost parcursă pentru planul original. Și, având în vedere calendarul scurt de implementare, Comisia nu recomandă acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri