Caută
Close this search box.

Statele Unite au anunțat boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

SUA au anunţat un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, potrivit unui comunicat difuzat de Casa Albă și preluat de AFP.

Statele Unite nu vor trimite niciun reprezentant diplomatic la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de iarnă de la Beijing din 2022 din cauza ”genocidului în curs şi a crimelor împotriva umanităţii în Xinjiang”, a precizat Casa Albă.

Fiind prezentă, ”reprezentanţa diplomatică americană ar trata aceste Jocuri ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, în pofida încălcărilor flagrante ale drepturilor omului şi în pofida atrocităţilor Chinei în Xinjiang. Şi pur şi simplu nu putem face aceasta”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Preşedintele american Joe Biden a declarat luna trecută că ia în considerare un astfel de boicot diplomatic pentru a protesta împotriva bilanţului negativ al Chinei în materie de drepturile omului, inclusiv pentru ceea ce Washingtonul califică drept un genocid împotriva unei minorităţi musulmane.

Politicienii americani ar trebui să înceteze să facă apel la un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing pentru a evita să afecteze relaţiile bilaterale, iar China va lua „contramăsuri” dacă va fi necesar, a precizat luni Ministerul Afacerilor Externe chinez, citat de Reuters.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri