Caută
Close this search box.

Stella Morris, logodnica lui Julian Assange cere intervenţia lui Joe Biden

julian assange

Stella Morris, logodnica lui Julian Assange si mama a 2 dintre copiii săi, cere intervenţia liderului de la Casa Albă după ce Înalta Curte din Marea Britanie a decis extrădarea acestuia în Statele Unite. Stella Morris a acordat un interviu, în exclusivitate, pentru RFI.

Dacă Julian Assange ajunge în Stalele Unite, el riscă o pedeapsă de 175 de ani de închisoare. Femeia compară cazul său cu ceea ce s-a întâmplat cu jurnalistul Jamal Khashoggi, ucis în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Ea se teme pentru viaţa logodnicului său.

Înalta Curte a Marii Britanii decidea, în urmă cu exact o săptămână, că fondatorul WikiLeaks poate fi extrădat către Statele Unite.

O victorie majoră pentru Washington în lupta pentru obţinerea extrădării, un viraj de 180 de grade al justiţiei britanice, după ce la începutul anului, un judecător refuzase extrădarea, invocând riscul de suicid în cazul unei încarcerări în Statele Unite.

În vârstă de 50 de ani, Julian Assange riscă o pedeapsă de 175 de ani de închisoare, în cazul în care va ajunge în Statele Unite.

De partea sa, guvernul american, evocă o pedeapsă cuprinsă între 4 şi 6 ani.

Citește și: Julian Assange aude voci în închisoare, are simptome psihotice şi pulsiuni sinucigaşe

Stella Morris este logodnica lui Julian Assange: „Este o parodie tot ce se întâmplă. Este total de neînţeles ultima decizie britanică prin care Julian poate fi extrădat. Nu doar că riscă o pedeapsă de 175 de ani de închisoare, dar faptul că va fi ţinut în izolare, asta l-ar ucide, îl va împinge la suicid. Este un atac direct la libertatea presei, nu doar în Statele Unite dar în lumea întreagă deoarece Statele Unite declanşează o procedură de spionaj împotriva unui editor, pentru o activitate jurnalistică„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri