Caută
Close this search box.

Tratament cu anticorpi, eficient împotriva variantei Omicron

omicron

Analize de laborator care vizează tratamentul cu anticorpi dezvoltat împotriva COVID-19 de grupul farmaceutic GlaxoSmithKline (GSK), în colaborare cu partenerul său american Vir, au arătat că acest medicament este eficient şi împotriva noii variante Omicron a virusului SARS-CoV-2, au anunţat joi reprezentanţii companiei britanice, relatează Reuters.

Potrivit producătorului britanic, citat de Agerpres, testele de laborator şi un studiu realizat pe şoareci au demonstrat că Sotrovimab, un cocktail de anticorpi de sinteză, este eficient împotriva unor virusuri care au fost modificate genetic pentru a prezenta unele dintre mutaţiile principale ale variantei Omicron.

Cele două companii au creat prin inginerie genetică aşa-zise „pseudo-virusuri”, care conţin mutaţiile majore ale tuturor variantelor îngrijorătoare de coronavirus apărute până în prezent şi au realizat teste de laborator, care au vizat vulnerabilitatea acestor mutaţii în faţa tratamentului cu Sotrovimab.

O analiză a testelor precedente a stat la baza autorizării preliminare a acestui medicament, joi, în Marea Britanie, deoarece mutaţiile principale ale variantei Omicron erau deja cunoscute, fiind descoperite la mai multe dintre mutaţiile precedente ale virusului.

„Urmărim cu mare atenţie fiecare mutaţie care ar putea fi importantă”, a declarat Herbert Virgin, director-principal al departamentului ştiinţific din cadrul companiei americane Vir.

„În cazul acestei variante noi, mutaţiile pe care noi le-am testat până acum nu au avut un efect semnificativ asupra Sotrovimab”, a adăugat el.

Mai mult decât atât, mutaţiile apărute în acea zonă a proteinei Spike, de care se leagă anticorpii din Sotrovimab, nu par să producă vreo diferenţă asupra eficacităţii tratamentului.

Pentru a confirma aceste rezultate încurajatoare, un pseudo-virus ce prezintă toate mutaţiile variantei Omicron este testat în prezent, iar rezultatele sunt aşteptate până la sfârşitul anului 2021, a precizat grupul GSK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri