Caută
Close this search box.

Trump vrea să blocheze transferul de documente către o comisie privind asaltul asupra Capitoliului

donald trump

Fostul preşedinte american Donald Trump a cerut joi Curţii Supreme să blocheze transferul de documente către o comisie parlamentară însărcinată să facă lumină asupra rolului său în asaltul din 6 ianuarie al unor susţinători ai săi împotriva Capitoliului, relatează AFP.

Avocaţii miliardarului republican au cerut celei mai înalte instanţe din Statele Unite să anuleze o decizie luată la începutul lunii decembrie de către o curte de apel federală, care a respins încercarea sa de a păstra confidenţialitatea arhivelor Casei Albe.

Această curte de apel a deschis calea la 9 decembrie pentru transferul a sute de pagini de documente către comisia parlamentară care investighează atacul asupra Congresului SUA. Cu toate acestea, a fost acordat un termen de 14 zile pentru a face recurs la Curtea Supremă, ceea ce, prin urmare, fostul preşedinte a făcut in extremis.

Donald Trump, care rămâne central în tabăra sa şi nu exclude să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024, vrea să menţină secrete aceste arhive, ce includ printre altele şi liste cu persoanele care l-au vizitat sau l-au contactat pe 6 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri