Caută
Close this search box.

Un protestatar a desenat o svastică pe steagul UE, la Parlament

Protestul împotriva certificatului COVID de la Parlament a culminat cu un moment de vandalism în care câteva sute de protestari au intrat în curtea Parlamentului și au forțat intrarea în Senat.

Imagini de la protest fac înconjurul lumii, după ce au fost preluate de marile agenții foto internaționale. În imagini sunt manifestanți care se îmbrâncesc cu jandarmii, care afișează bannere sau care se roagă, în genunchi cu icoane în mână.

O fotografie surprinde un moment de derapaj grav, în care un protestatar desenează o svastică pe drapelul Uniunii Europene, potrivit Digi24.

Potrivit legii, în România, utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau legionare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

FOTO: Digi24

„Promovarea în spațiul public a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidența Legii nr. 217/2015, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri